Történelem blog

43 éve robbant ki az USA legnagyobb botránya, a Watergate-ügy [55.]

2015. június 17. - Harmat Árpád Péter

Az 1972 nyarán kirobbant Wategate-ügy volt az USA történetének egyik legnagyobb botránya, és az egyetlen olyan esete, amely egy hivatalban lévő elnök, Richard Milhous Nixon kényszerű lemondását eredményezte. Az ügy sajtótörténelmet írt, mert bebizonyította, hogy a szabad sajtó igenis képes betölteni az "őrkutya" szerepet, vagyis képes a végrehajtó hatalom kihágásait felderíteni. De mi is történt pontosan azon a bizonyos napon, 1972 június 17-én a washingtoni Watergate épületben? Milyen események vezettek a botrány kirobbanásához?

5_11watergate.jpg

A poszt folytatása: tortenelemcikkek.hu

 

-------------------------------------------

A bejegyzés trackback címe:

https://tortenelemtanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr987552096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Történelem blog · http://tortenelemtanulas.blog.hu/ 2016.08.07. 00:47:19

A Watergate-botrány az USA történetének sajátos fejezete volt és szervesen összefügg az elnöki hatalommal. Az USA elnökeiről szóló posztunkat itt olvashatja:
tortenelemcikkek.hu/node/375
süti beállítások módosítása