Bemutatkozás, Harmat Árpád Péter

2013. július 27. - Harmat Árpád

arckep_oltonyos.jpgÜdvözöllek blogomon!

A nevem Harmat Árpád Péter, 1973 –ban születtem, történész vagyok és történelem tanár, a Magyar Történelmi Társulat tagja, a Történelem blog, a tortenelemcikkek.hu oldal és még néhány más, történelem témájú honlap tulajdonos-főszerkesztője.

Vidéken nőttem fel, egy történelem-szerető családban. Első diplomámat a Debreceni Tudományegyetem Mezőgazdasági Főiskolai Karán szereztem, ahol 1994 -ben agrár-mérnökként fejeztem be tanulmányaimat. Második diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán kaptam kézhez, így történelem tanár és történész lett belőlem. Később családot alapítottam és ma már két gyermekes büszke családapának mondhatom magam. 2009 -ben hoztam létre a www.tortenelemklub.com nevű oldalamat, mely 2017-ben már 8 éve üzemel sikeresen.

2014 –ben megszületett a tortenelemtanulas.blog.hu, a toriora.blog.hu a vasarhelyilokalpatriotak.blog.hu és a vilagesemenyek.blog.hu (A lokálpatrióták kifejezetten helytörténettel foglalkozik és Édesapámmal együtt szerkesztem.) Végül filmrajongásomnak hódolva 2015 végén alapítottam meg a filmworlds.blog.hu -t, és a vegyes témákkal foglalkozó pervenimus.blog.hu -t. 

2015 legelején informatikus kollégámmal és barátommal Csíki Gyulával hoztuk létre a jelenleg futó legfontosabb informális honlapomat a "tortenelemcikkek.hu" oldalt, mégpedig egy egyszerű, letisztult, lexikális felületnek szánva, majd 2016-ban következett még két töris blog, a toriklub.blog.hu és a haboruk.blog.hu.

Jelenleg történelmet és agrár-tárgyakat tanítok, miközben szabadidőm nagy részét az említett honlapok szerkesztésére fordítom. 2004 óta vannak magántanítványaim, magánóráimról, itt olvashatsz. Az elmúlt években többször publikáltam történelmi lapokban, jó néhány cikkemet vette át több on-line oldal is, és 4-5 alkalommal voltam TV csatornák meghívott történész-vendége (m1, ATV, RTL) is. Volt saját rádióműsorom 2012-ben a Rádió X -ben (címe: "30 perc történelem mindenkinek".) A média-szerepléseknél szívesebben vállalok előadásokat, lektorálásokat illetve egyetemi szakdolgozatok megírásában való segítkezést. (Mindháromra volt példa számtalan az elmúlt években.) Leginkább azonban tanítani és írni szeretek. Legfőbb célom megszerettetni a történelmet és elérni azt, hogy az emberek objektívan, a források, tények és kutatások alapján viszonyuljanak a múlt történéseihez. Remélem ez az oldal elnyeri tetszésed, és hasznosnak találod majd! Ha üzennél, azt itt teheted meg, vagy központi email címünkön: tortenelemcikkek@gmail.com.

 

Harmat Árpád Péter /2015/

varoshaza.jpg

 

iskolai_eloadas.jpg

eloadas.jpg

osszes_honlap.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

http://tortenelemtanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr155428848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.